MUĞLA / ORTACA - Ortaca Dalyan H .F. Tınaztepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

"Nature Warriors Earth Saviors" adlı eTwinning projemiz başlıyor.

Yiyecek içecek hizmetleri öğretmenleri Serpil Özbay ve Fadime Kartal tarafından okulumuzda yürütülecek "Nature Warriors Earth Saviors" adlı eTwinning projesi başlıyor.

18-01-2024

PROJE HAKKINDA

Yapılan birçok araştırmada, sadece sınıf ortamında doğadan kopuk olarak yürütülen eğitimin, doğayla kurulan ilişki biçimini de olumsuz yönde etkilediği belirtilmiştir. Bu durum öğrencilerin yetişkin hayatlarında da doğaya karşı davranış ve tutumlarının belirleyicisi durumundadır.

Kentleşme ve modern yaşam tarzını benimseme ile birlikte artık çocukların büyük bir kısmı doğa ile deneyim olanağından mahrum kalmaktadır. Bu proje ile birlikte öğrencilerin doğa ve çevre konularında farkındalık yaratmak, doğayı tanımaları ve doğaya karşı olumlu davranış ve tutum geliştirmeleri, çevre ile ilgili sorunlara çözüm üretebilmeleri sağlanacaktır.

PROJENİN AMACI

• Öğrencilere doğa sevgisi ve çevre bilincini kazandırmak.

• Öğrencilerin doğaya yakınlaşmaları ve bu sayede doğanın dilini kavramalarını sağlamak.

• Öğrencilerde doğa-insan ilişkisinde yaşanan problemleri  anlama ve çözüm üretme becerisi geliştirmek.

• Çevreye karşı duyarlı ve bilinçli insan yetiştirmek.

• BİT becerilerinin gelişmesini sağlamak.

• Ortak bir görev tamamlama becerisini kazandırmak.

• Öğrencilerin farklı kültürleri hakkında bilgi sahibi olmasını sağlamak.

• İşbirliğine dayalı öğrenmeyi sağlamak.

Yayın: 18.01.2024 - Güncelleme: 18.01.2024 15:05 - Görüntülenme: 44

Etiketler :