MUĞLA / ORTACA - Ortaca Dalyan H .F. Tınaztepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

May

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızın 105. yıl dönümü kutlu olsun. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, O'nun silah arkadaşları ve tüm şehitlerimizin ruhu şad olsun.

May

"Nature Warriors Earth Saviors" adlı eTwinning projesi kapsamında proje yürütücüsü öğretmenimiz Fadime KARTAL, Orman Haftası için projede yer alan öğrencilerle birlikte ağaç dikim etkinliği gerçekleştirmiştir.

May

Okulumuz öğretmenlerinden Fadime Kartal tarafından yürütülen "Nature Warriors Earth Saviors" adlı etwinning projesi çerçevesinde projede yer alan öğrencilerle birlikte Dünya Su Günü'nde Dalyan Kanalı'nda Ortaca Belediyesi tarafından tahsis edilen ve güneş enerjisi ile çalışan tamamen çevre dostu bir tekne ile kanal kenarlarında çöp toplama etkinliği yapılmıştır. Öğrencilerimiz bu etkinlikle birlikte hem çevreye karşı farkındalık kazanmış hem de birer gönüllü olarak toplum hizmeti çalışmasınin önemini kavramışlardır.

May

Orman Haftası'nda "Nature Warriors Earth Saviors" adlı etwinning projesi kapsamında proje yürütücüsü öğretmen Serpil Özbay tarafından projede yer alan öğrencilerle okul bahçesine Sığla ağacı fidanları dikilmiştir.

May

Muğla İl Milli Eğitim'in yürütücüsü olduğu "Mavi Yeşil Okullar Projesi" çerçevesinde proje sorumlusu öğretmenimiz Serpil ÖZBAY tarafından öğrencilerle Dalyan kanalında temizlik çalışması etkinliği gerçekleştirildi.

Etkinlik için Dalyan'daki gönüllüler ve Ortaca Belediyesi ile işbirliği yapıldı. Ortaca Belediyesi tarafından gönüllülere tahsis edilen ve Dalyan Kanalı'ndaki çöplerin temizlenmesi amacı ile özel olarak düzenlenmiş tamamen güneş enerjisi ile çalışan aynı zamanda motoru olmadığından gürültü çıkarmayan çevre dostu bir tekne ile gönüllüler her hafta kanalda temizlik çalışması yapmaktalar. Öğrencilerimizle birlikte bu tekne ile Dalyan Kanalında çeşitli noktalarda durarak kıyıda kısa bir çöp toplama etkinliği gerçekleştirdik. Ardından bölgede çok önemli bir yeri olan DALKO tesislerini gezerek öğrencilerimize Dalyan Kanalından balıkların nasıl elde edildiği ve nasıl işlendiği ile ilgili bilgi verildi.

May

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yürüttüğü "Mavi Yeşil Okullar Projesi" kapsamında Dünya Su Günü etkinliği olarak planlanan Su Okuryazarlığı Kursu'na katılan öğrencilerimiz eğitimlerini tamamlamışlardır. Bu eğitim Halk Eğitim Bilişim Ağı üzerinden öğrencilerimize çevrimiçi olarak sunulmuş ve tamamlayanlar sertifikalarını almıştır. Bu eğitim ile birlikte öğrencilerimizin su kaynaklarımız ile ilgili farkındalıklarının artması aynı zamanda su kaynaklarını korumak için bilinçlenmelerinin sağlanması amaçlanmıştır.

May

"Nature Warriors Earth Saviors" adlı etwinning projesi üyesi öğretmenimiz Fadime KARTAL, projenin "Doğadan Sanata" etkinliği için öğrencileri ile birlikte Günlük Ormanı'ndan topladıkları materyallerle bir ürün tasarlamışlardır.

May

Okulumuz öğretmenlerinden Serpil Özbay'ın yürütücülüğünü yaptığı "Nature Warriors Earth Saviors" adlı etwinning projesi kapsamında öğrencilerimiz doğadan topladıkları materyallerden ürünler tasarladılar.

May

Öğretmenimiz Fadime Kartal ile birlikte projede yer alan öğrencilerimiz Dalyan Günlük Ormanı'na giderek daha sonra yapacakları doğadan ürünler tasarlama etkinliği için çeşitli malzemeler toplamışlardır.

Mrt

May

Okulumuz  yiyecek içecek hizmetleri alanında her sınıf düzeyinde öğrenciler arası yemek yarışması yapılmıştır. 10. sınıflar Keşkül, 11. sınıflar Balık Tabağı, 12. sınıflar ise Osmanlı Saray Mutfağı yemeklerinden Ayva Dolması kategorisinde yarışmışlardır. Yarışmaya işbirliği yaptığımız otellerden davet edilen şefler, jüri üyesi olarak puanlama yapmıştır. Puanlama sonucunda;

10. sınıf kategorisinde Sultan Naz İPEK, 11. sınıf kategorisinde Aybüke AYDIN, 12. sınıf kategorisinde Yiğit ÇELİK birinciliği elde etmiştir. Yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi tebrik ederiz.

May

Öğretmenimiz Fadime Kartal "Nature Warriors Earth Saviors" adlı eTwinning projesi için Canva web2 aracını kullanarak öğrencileri ile birlikte broşür tasarımı yapmıştır.

May

Nature Warriors Earth Saviors projesinin tanıtımı için öğretmen Serpil Özbay öncülüğünde proje panosu, projede yer alan öğrencilerimiz tarafından hazırlanmıştır.

Mrt

"Nature Warriors Earth Saviors" adlı eTwinning projesi kapsamında proje yürütücüsü öğretmenimiz Fadime KARTAL tarafından öğrencilerimize Güvenli İnternet Kullanımı hakkında eğitim verildi.